BZK kunstenaars exposeren in de Stadkamer voor PROTO

2020 Affiche PROTO webversie 

Expositie PROTO
Ook dit jaar doet een aantal leden van de Belangenvereniging van Zwolse Kunstenaars (BZK) weer mee met PROTO 2020……een meerdaagse Art & Design expositie waarin getalenteerde afstuderende mbo- en hbo-studenten én professionals in kunst en vormgeving hun werk laten zien.

Juist het idee van PROTO om het werk van afgestudeerde studenten te combineren met werk van professionals wordt van beide kanten als inspirerend en stimulerend ervaren.

 

BZK
Van de BZK exposeren zeven kunstenaars van dinsdag 23 juni tot eind juli in het kader van PROTO hun werk in de Stadkamer te weten Afke van Halen, Marianne Gantzert, Tali Farchi, Marie-Jeannette Quist, Peter van der Werf, Frans van de Vrande, Nioutze Hi. Daarnaast is werk van twee andere BZK kunstenaars, Pim Trooster en Jan Westerhof, in de PROTO-week 26 juni t/m  5 juli te zien op verschillende plaatsen in Zwolle .

 

BZK als Belangenvereniging
De BZK is een belangenvereniging van bijna veertig professioneel werkende Zwolse kunstenaars, die ieder op geheel individuele wijze kunst maken. BZK organiseert jaarlijks de Open Atelierdagen in september, waarbij de kunstenaars gedurende een weekend hun atelier openstellen voor een breed publiek. Ook organiseert BZK groepsexposities en doet dit jaar weer mee met PROTO.

 

De Stadkamer
Dat de Stadkamer deze tentoonstelling mogelijk maakt past natuurlijk prima bij hun streven de

Stadkamer tot een Zwols podium te maken waar kennis, cultuur, kunst op allerlei manieren geproefd kan worden.

Openingstijden Stadkamer expo PROTO – BZK : (vanaf 23 juni tot eind juli ):    

ma. t/m vr, 13.00 tot 17.00 uur

do. 13.00 tot 21.00 uur                
za. en zo. gesloten 


Deelnemende BZK-kunstenaars in de Stadkamer:

  • Afke van Halen is beeldhouwster. Zij maakt beelden uit verschillende materialen, maar bij voorkeur uit het hout van een ruwe boom of boomstronk. Haar streven is om beelden te maken welke hun eigen verhaal vertellen in samenhang met hun omgeving.
  • Marianne Gantzert maakt kunstwerken, installaties, environments of interactieve manifestaties. Zij gebruikt haar beeldtaal om bij te dragen aan veranderingen en bewustwording in de wereld. 
  • Tali Farchi schildert naast landschap en natuur nog steeds live muziek met live muzikanten in beweging. Het geeft haar werk een extra dimensie.
  • Marie-Jeannette Quist maakt schilderijen en ruimtelijk werk. Haar schilderijen zijn veelal non-figuratief en intens van kleur.
  • Peter van de Werf is fotograaf. In zijn werk probeert hij de mens op te zoeken, afgetekend tegen een krachtige compositie van de omgeving.
  • Frans van de Vrande is schilder. In zijn schilderijen streeft hij ernaar om de kleur in zijn ware aard te laten zien, zonder herkenbare verwijzingen naar de zichtbare wereld, abstract dus.
  • Nioutze Ho is schilder. In haar schilderijen is de invloed van haar Chinese afkomst altijd aanwezig. In haar meest recente werk staan compositie, sfeer en kleuren centraal.